Working test

  

Elisabeth & Calson på väg fram till stationen Idag har jag tillbringat en del av dagen i Säve där jag tittat på ett Working test. Detta var första gången för mig och jag tyckte det var riktigt kul.

Ett Working test är en inofficiell tävling vars syfte är att bedöma de jaktliga anlagen hos retriverraserna, utan att vilt fälls. Här används enbart dummies. Man går till olika stationer (oftast 5) där man får olika uppdrag som ska utföras på bästa sätt. Tex, markering, närsök eller linjetag. Maxpoängen vid dessa är 20.

Det var en massa duktiga förare och hundar som visade upp vad dom kunde. Blev imponerad av den goda kontakten de flesta ekipagen hade.  Och att dom med pipan och några få tecken kan dirigera hundarna nästan hur som helst. Det som också var tydligt var att hundarna tyckte detta var riktigt roligt och att dom allra flesta hade av och på knapp.

Helt klart är att dagen givit mig mersmak vad gäller den egna jaktträningen och givetvis var inte detta det sista workingtestet jag var och kollade på. Kanske blir det till att kika på ett riktigt jaktprov någon gång också.