Vinterland

  

Oj vad snö vi har!

Härligt tycker jag och hundarna. Gäller bara att man har på sig tillräckligt.

Hunden klarar oftast kyla bra, så länge den är i rörelse. Behöver den, så finns det varma goa täcken och även bra skor på marknaden idag.

 

 

 

Kanske snart elev igen

  
Hoppsan som det blev! 😬
Jag som inte skulle plugga mer. 🤦‍♀️ Nu är det bara att hoppas man blir antagen. Eller? 🧐

Nova har fått Diplom

  

Alltså underbara Nova, Joylights Fairy Tale 11,5 år har fixat anlagsprov i viltspår. 👏⭐️🤩
Så stolt över detta och så tacksam över matte Maria Gidlund som tagit och tar hand om Nova så bra. ❤️     

                        

Dumle nominerad

  
Åh, vår Dumle är en av 8 nominerade till årets blodgivarhund 2021! ❤️
                        —————–
AniCura Västra Djursjukhuset

Dumle, 8 år, boxer

Motivering: Dumle är precis allt som man behöver vara som blodgivare; han är lagom stor, han är glad och han är snäll! Dumle är en riktigt trogen vän som gärna hjälper en hundkompis i nöd genom att donera blod med jämna mellanrum! Husse och matte förtjänar också en stor eloge som med kort varsel har räddat flera andra hundar genom att komma in med Dumle för akut tappning.

Dumle börjar bli lite till åren (vilket han ju visserligen kanske inte tycker själv) men är fortfarande lika härlig som när vi träffade honom första gången på hans ett års vaccination för snart 7 år sedan! Vi tycker egentligen att alla våra blodgivare är riktiga hjältar och i våra ögon borde alla bli årets blodgivare men om vi måste välja en så faller valet i år på den fantastiske Dumle!

——————

Terminens första kursavslutning

  

 

 

Något som för mig är ett tecken på att sommaren är nära, är att kursavslutningar för terminen börjar.
Först ut va mina Nose Work steg 2:are. Ni ser några av dom i kollaget.
Alla har blivit så duktiga! Har varit så roligt att få ha er hos mig och ser fram emot att träffa er igen efter sommaren. 💕🌺🐾

 

 

 

 

 

Då va det klart

  

 

 

Så gôtt! Äntligen kom resultatet. 😃
7,5 hp i hamn.

 

 

 

 

 

Slutspurt

  

Just nu ligger allt focus på att jag ska få färdigt mitt individuella projektarbete innan universitetskursen jag går avslutas på fredag. Herre jösses va jag tycker det är komplicerat att få till rapporten på förhoppningsvis rätt sätt.

Så snart jag är klar och skickat in den, kommer jag omdirigera fokuset till att uppdatera sidan med kursstarterna som är planerade till skiftet feb/mars.

Till alla er som redan mailat in intresseanmälan för olika kurser, så vill jag meddela att ni kommer få info och förfrågan om att vara med innan dom läggs ut.

 

 

Gott slut och Gott Nytt År!

  
Nu kan vi snart lägga 2020 bakom oss och välkomna 2021! ❤️
 
För mig har detta år varit kantat av sorg, men som tur är även en hel del glädjeglimtar.
 
Arbetsmässigt har jag haft turen i dessa tider att det flutit på bra. Haft fullbokade kurser och där av äran att få träffa massa underbara människor och deras hundar. Många av er kommer jag även att få träffa snart igen, vilket jag ser mycket fram emot. 😀
 
Något som gör galet ont är att berätta att sen i somras så finns inte Gôlli med oss längre. Har inte orkat berätta innan, och det är nästan att det inte går nu heller. Hon va sjuk en längre tid och trots träning, medicinsk behandling mm blev det inte bättre. Så i samråd med behandlande veterinärer, fattades det jobbiga beslutet. Älskade lilla hund, du är så saknad. 💔💖
 
I och med ovanstående så läggs uppfödningen av våra mellanpudlar i vila.
 
Avslutar med att önska dig ett gott slut på detta år och sen ett riktigt Gott Nytt och förhoppningsvis bättre 2021! ✊✊❤️🥂

Covid-19 och de nya restriktionerna

  


Angående de nya restriktionerna för Covid-19, så vill jag meddela några förändringar i verksamheten för att smittorisken ska minimeras så mycket som möjligt:

*  Antalet i grupperna är nerdraget till max 5 hundar och vi är inte fler än 8 personer.

*  Kurserna hålls tills vidare bara utomhus med pauser i stor carport vid regn. Så tänk på kläder efter väder till både dig och din hund.

*  Vi tänker på att hålla minst 2 meters avstånd till varandra. Så i nuläget tar vi ej i hand eller kramas även om vi skulle vilja detta.

*  Vid privat- och problemkonsultationer har vi genomgången inne på uppvärmd altan, där vi kan hålla bra och säkert avstånd. Träningen sker utomhus.

*  Det finns möjlighet att tvätta händerna och handsprit tillhandahålles.

*  Bjudfikan utgår. Men du är välkommen att ta med egen om du vill. 🙂

*  Ta med egna leksaker och gott godis till hunden. Gärna lite gott & blandat.

Om du känner dig det minsta förkyld eller hostig, Stanna hemma! Hör sedan av dig till mig på eva@hundifocus.se så ser hur vi kan lösa ditt/dina missade lektioner på bästa sätt.

Om jag själv blir sjuk, pausas alla kurser och återupptas så snart det är möjligt.

Självklart håller vi oss uppdaterade via Regeringen samt Folkhälsomyndigheten och rättar oss efter deras rekommendationer.