Gott slut & Gott Nytt År!!

  

Gott slut och full fart mot ett förhoppningsvis fint 2024! ❤️

Tack alla som varit med och förgyllt mitt år, hoppas vi även ses i nästa.

När nu aftonen och fyrverkerier är nära, vill jag ge några råd.

Det första är att när du går ut från och med nu till någon dag efter Nyår så ha hunden i koppel. Se även till att halsband och sele ej kan krypas ur och vira kopplet ett extra varv kring din handled. Som vi alla vet kan det ju smälla redan före själva nyår och efter.

På Nyårsafton ber jag dig att INTE lämna din hund ensam eller att ta med den ut på kvällen, absolut inte vid 00-slaget.
Vet att många säger att det har gått bra att den fått vara med föregående år. Men i år så kanske det kommer just den där raketen som får din hund i panik.

Tänk efter, är detta verkligen något för djur att uppleva? Svaret är – Nej!!! Och om du frågar mig, så säger även jag att jag kan vara utan.

Om det ska skjutas, så snälla gör det endast vid 24.00 på Nyår. Låt bli att köp ut till barnen så dom kan smälla av redan dagarna före. Nu mer finns faktiskt lagar kring detta.

Ge hunden kvällsmaten tidigare, så ni ej behöver gå ut så sent. Va i det rum som är bäst isolerat. Dra ner persienner eller för gardiner så att ljusskenen inte blir så starka. Ha radio eller tv på för att ljudet från raketer och smällare ska störas ut. Vet du att din hund är ljudkänslig kan även fetvadd i öronen användas. Ge din hund ett smaskigt ben att gnaga på, eller den bästa leksaken att leka med.

Om din hund ändå blir ängslig eller rädd, trösta den inte. Tala i stället bekräftande om det som händer, va uppmuntrande, lugn och trygg så din hund ser att du inte tycker det är något farligt.

Tänk på att hylsor och avfall från raketer och smällare är giftigt! Så se till att ha ordentlig koll så din hund ej får tag i detta.

/ Eva