Guld

  

Skogens guld! Idag när jag var ute på promenad i skogen så fann jag det!

Jag talar om skogens guld – kantarellen! Helt plötsligt så uppenbarade sig det gula skenet framför mig.  Där stod dom så vackert och kikade fram mellan löven.

Bella & Jippie kom i full far när jag böjde mig ner för att plocka dom. – Undrar vad matte hittat för spännande den här gången?  – Kanske en korvgömma?  Deras intresse för kantarellerna var inte stort. – Hm, vad är det där. Det går ju inte att äta, inte ens att leka med tycktes dom säga. Ingen av dom är tränad i kantarellsök och tycker därmed inte att dom är så intressanta.

Hade där emot Ricky varit med så hade han säkert markerat dom innan jag ens kommit i närheten. Han är nämligen en hejare på att hitta dom. Han vet ju att matte blir toppenglad då och så kanske man får bästa belöningen för jobbet.

Ricky bor ju numer hos min mamma mesta tiden och stortrivs med det. Så det blir till att ringa henne och säga att nu finns dom där ute, så det är bara att ta Ricky och ge sig ut och plocka. Inte nog med att hon kommer få många goda svampar i sin korg, så kommer Ricky dessutom att få använda nosen och jobba. Något han tycker är super. Snacka om att förena nytta med nöje! 🙂