Hantering

  

Figo kollar om det är matte & husse som kommer Huset är fullt av pudlar. :-))

Ja, närmare bestämt 5 stycken. Förutom Figo är sedan igår kväll även Hippie & Mulle här på besök. Nu ska nämligen även deras människor iväg några dagar på skidäventyr i Geilo. 

Men under dagen kommer det bli en pudel mindre då Ulla & Lennart skidat färdigt och kommer för att hämta Figo. Hoppas dom blir glada över att han är badad och klippt. Tänkte det lite som en överraskning. 

Även Jippie och Bella är iordninggjorda. Alla 3 har varit som små änglar på trimbordet.  Lätta vid all hantering. Ligger som små ljus när kardan far genom pälsen, när klorna klipps och när tänderna samt öronen görs rena. Dom tycker faktiskt att det är riktigt härligt och litar till fullo på mig trots att även jag klippt i en pulpa någon gång.

Inte en tova så långt ögat når. Klorna blir klippta.

Just detta med hantering är något jag tycker många har bekymmer med. Det är till exempel vanligt att man inte kan borsta sin hund än mindre klippa klor eller titta i öronen.

Försöker förmedla till mina valpköpare och deltagare på valpkursena att det är jätte viktigt att hunden vänjer sig vid detta från början. Låt det bli en vana att titta på tänder, pilla på tassarna, borsta osv. Gör det till en mysig stund tillsammans. Livet med hunden blir så mycket enklare då. 🙂