Oväntat besök

  

Älgkalvarna beskär körsbärsträt Bella har blivit helt iordninggjord idag. Vilket innebär badad, fönad, klipp och fått tass”manikyr”. Jippie har blivit igenomborstad, fått nya “tofsar” och även hon har fått snygga insmorda tassar med korta klor.

När jag efter att ha varit nere i källaren och ägnat mig åt hundvård gick upp och ställde mig vid diskbänken för att hälla upp en kopp kaffe kände jag att det var något som “störde” i ögonvrån. När jag då tittade ut genom köksfönstret såg jag 2 älgkalvar stå och beskära (tugga på) vårat japanska körsbärsträd. Wow!

Sedan när jag gick ut på altanen (som är inglasad) såg jag även deras mor. En gigantisk älgko som stod utanför i skogen och betade på en gran.

Kalvarna som nu fick syn på mig eller kanske hörde dom hundarna som nu stod i fönstren i storarummet och skällde, tog sig med lätta skutt över staketet och en liten bit in i skogen.

ÄlgskuttNär jag efter ett tag gick ut med hundarna så kände dom ju givetvis älgarnas doft och nått jag tyckte var så häftigt var att Jippie kände att dom faktiskt tuggat på grenarna på trädet. Detta visade hon genom att ställa sig på bakbenen, hoppa upp och nosa på grenarna. Ni ska veta att ingen av hundarna sett att dom varit just där.

Bella där emot nöjde sig med att nosa runt lugnt i snön för att kolla av vad dom gjort här. Den lilla damen är ju en prinsessa och uppför sig verkligen som en sådan.

Jippie undersöker vad älgarna gjort med trädet

Jippie kollar lite närmareBella nosar lung & kollar läget

Ja, detta med hundars luktsinne är fascinerande eller hur?