Clinic & sprutor

  

Clinic med Eva Bodfäldt Igår var jag chaufför åt min goa vän Molly och Eva Bodfäldt. Vi tog oss ner till Varberg där Eva skulle hålla en clinic i “Fyra vägar till en bra kommunikation”. Clinicen hölls i en manege. Shit!, jag hade glömt hur kallt det kan vara i en sån. Tur att Eva är en sån underbar person att lyssna på så att man glömde kylan. 

Fyra hundägare hade tagit med sig sina hundar. Dom hade olika “problem” som Eva skulle kika på. – En Rhodesian Ridgebackhane som skällde på människor. Han fick lära sig skvallra. – En Schäfertik som blev stollig när den såg andra hundar. Här blev det också skvallerträning. -En Rottweilertik som var svår att få kontakt med. Hon fick lära sig “Bus” + att hon framöver skulle få jobba för all sin mat. – En schäfertik som gick upp högt i aktivitet under träning. Här blev det On/Offträning.  En bra bok!

Upplägget kändes bra. Teorin blev så tydlig när man efteråt fick se den utföras praktiskt.  Kan rekommendera Evas bok Kontktkontraktet där det står om dom olika övningarna. 

Idag har dagen varit blandad av hemskheter och trevligheter. Hemskheterna bestod i att jag var nere på vårdcentralen och tog både influensavaccin och stelkramp. Usch och fy! Jag är inte glad i dessa nålar. Blundar och håller andan. Men efteråt blev det trevligare då jag kollade runt lite i affärer och tog en fika med sonen. Huset är dessutom städat och hundarna har fått sitt, så nu är det bara att krypa upp i soffan och mysa framför brasan och tv.n.