Hoppsan!

  

Mums med mat Nu var det ett tag sen jag skrev här. Har ägnat mycket tid till att hålla värmen. Ha, ha…..  För fy vad kallt det varit och är. Just nu visar termometern på –12, vilket är några grader för kallt enligt mig. Fördelen är väl att snön är lätt och inte fastnar i hundarnas pälsar.

Har pluggat en hel del och kan berätta att det är vansinnigt intressant det här med hur olika djurarter kommunicerar. Den senaste veckan har jag ägnat åt att fördjupa mig i Elefanternas kommunikation. Beundransvärda djur. Att dom kommunicerar så mycket med infraljud var nytt för mig. Även att elefanthonorna “pratar” mer än elefanthanarna var en kul nyhet. Fick mig att reflektera över att det är ju samma hos oss människor. För visst är det så att det är vi tjejer som snattrar mest?

Tillbaks till det här med den hemska kylan. Tänk på att de är fler än vi som fryser. Som fåglar till exempel. Lägg gärna ut mat eller häng ut späck. Dom behöver ju äta hela deras vakna tid för att kunna hålla sin kroppsvärme. Då är det ju viktigt att dom kan hitta föda.