Tävlingslydnadshelg

  

Fina är koncentreradLördag och söndag har jag och Fina varit på Tävlingslydnadskurs för Ditte & Helené.  Alltid lika kul att vara på kurs för de här tjejerna.

Har fått lite mental frid efter kursen och med det menar jag att jag har beslutat att tänka om när det gäller Fina och tävlingslydnaden. Släpper den för ett tag och ska jobba med motivation och attityd till träning istället. Hon är min första hund som inte ser matbelöningar som värdefulla utan tänder ”bara” på lek. Detta gör det svårt i framförallt lydnadsträningen då lek inte är en underhållande belöning på det sätt som matbelöningar är. Så nu flyttas focuset i träningen med henne som sagt och så får vi se var vi landar sedan. Som tur är har jag fler hundar så jag kan få mitt lydnadsnördiga sinne tillgodosett ändå. En som kommer blir extra glad över detta är Jippie.

Det som är också är bra när man stöter på något klurigt som det här med Finas belöningar, är att det bidrar till utveckling för mig. Både som matte och som instruktör då det sätter igång problemlösningstänket i hjärnan. Jag gillar ju utmaningar och ser detta som en sådan.