Sur ved & svamp

  

Den sura veden ger med sig till slut! Vid lunchtid idag startade Matti, Ingela, Esko, jag & hundarna vår promenad mot “boken”. Det är så vi kallar platsen som finns mitt ut i storskogen där någon trevlig själ satt upp en tub med en bok i som förbipasserande kan skriva ett litet ord i om dom vill. Lite likt en gästbok.

Strax innan “boken” finns en liten eldplats där vi slog oss ner för att vila och njuta av god medhavd massäck. Lite svårt var det att få fyr på brasan då veden var något sur efter allt regnande. Men skam den som ger sig. Till slut så stod burken med Bullens pilsnerkorv där bland lågorna och puttrade så fint. Varm och inlindad i tunnbröd smakade den så gott!!!!

Mums!!

Tanken med vår promenad förutom att ha det trevligt var att hitta lite svamp. Och det kan jag berätta att vi gjorde. Många fina gula kantareller blev det. Kassarna var riktigt tunga att bära på vägen hem. 🙂  Är ett riktigt kantarellår i år vill jag lova.

Grovrensade kantareller