Wow!

  

Hellgträff Säger bara wow!!! Återigen en helgträff som varit super. Tror det var en av de bästa jag varit på. Föredragshållarna höll hög klass och gav mig flera aha upplevelser och vill veta mer känsla. Det tackar jag för.

Nya föredragshållare för mig var Marie Dacke Dr. Zoologi, Lunds Universitet. En härlig kvinna som lärde mig om ökenmyrans, biets och dyngbaggens sätt att navigera och hur dom berättar för de andra om färdvägen till födan dom hittat. Vet nu mer också att bin kan räkna till 3.

Karolina Westlund Dr. Etologi, Smittskyddsinstitutet Solna var även hon ny för mig. Hon började att föreläsa om primatetologi. Här fick jag lära mig om apornas olika sociala strukturer. Intressant. Där efter talade hon om Etologi i labbmiljö, samt miljöberikning. Även detta var mycket givande och intressant. Hon avslutade med att tala om djurträning och här talade hon varmt om klickerträningens fördelar. Hon gick även igenom dess grundprinciper och gav tydliga exempel på hur man tillämpar den.

Förutom två dagar fulla av bra föreläsningar har jag njutigt av sol, god mat och trevliga promenader i det vackra Linköping.  Detta har jag gjort tillsammans med Esko och hundarna som följde med mig denna gång. 🙂