Äntligen! :-))

  

Ibland är dom bara för snabba för att fastna på bild. Nu börjar det kännas helt bra igen. Energin är tillbaka och rösten är nästan normal. Tjoho så härligt!! Startade dagen med en skön skogspromenad. Fick även med mig lite trattisar hem.

Suget efter att träna är tillbaks. Lydnaden har ju legat helt nere under ett tag på grund av olika anledningar. Men nu är det dags att ta tag i den. Tog en kik i träningsboken för att uppdatera mig. Planerade vad vi skulle köra i dag och plockade sedan fram träningsryggsäcken.

Om hundar kunde prata skulle både Bella & Jippie ropat i kör, när dom fick syn på den: – JA, Ja, ja!!!!  Snacka om att dom blev laddade.

Först ut var Jippie. Vi startade med apportering av både trä och metallapport. Hon är inte riktigt förtjust i att sätta tänderna runt metallen. Men hon gjorde det ändå jätte bra. Ska träna på att hon ska ha ett fastare grepp. I fria följet kände jag att hon nästan var för taggad. Kom gärna för långt fram i sin iver att följa.  Rutan tog hon i full fart och placerade sig bra. Kul!

Apporterande Jippie.

 

Full fart in i rutan. - Är det bra här, matte

 

Bella var även hon supersugen när det så äntligen blev hennes tur. Hon har ju inte tränat lydnaden på jätte länge då focus med hennes träning legat på treib ball och konster under en period. Så jag bestämde att vårt träningspass skulle ligga till grund för att kolla vart vi stod och sedan göra upp en ny träningsplanering. I fria följet följer hon med bra men pendlar i sin position. Vill gärna vika ut rumpan. Det får vi ta tag i. Apporteringen gick inte alls. Hon bara trampade på den som om det vore en target. Hi, hi såg riktigt kul ut. Då hon inte fick belöning för det såg hon sig om och fick syn på kornorna till rutan och fick nog en Aha upplevelse om vad det var matte ville hon skulle göra.

Hon for ut med full fart och ställde sig precis som man ska när det gäller treib ballen. Ja, ja inte lätt för de små och veta vad vi vill alla gånger. Otroligt korkat av mig och låta kornorna stå kvar.  Men hennes attityd var toppen! Lika glad fast hon gjorde” fel”.

I inkallningen kom hon som skjuten ur en kanon och gjorde en perfekt ingång. En riktig 10 poängare.

Bella startklar i tävlingposition.

Full fart på Bella i inkallningen.