Kursstart

  

I morse ringde klockan 6.20. Usch! Det är tidigt för en morgontrött person som mig. Anledningen till denna tidiga uppstigning var att jag & Bella skulle iväg till Varberg på kurs i Treib ball. Full av förväntan och bilen full av bollar  mm for vi iväg.

Kursen startade med en timmes teori och sedan var det dags att jobba praktiskt. Vi övade på att dirigera hunden. Först var det UT och STÅ som skulle tränas in. Där efter tränade vi att sända HÖGER & VÄNSTER. 

        Dirigering UT    Dirigering VÄNSTER

Efter detta var det dags för lite lunch. Hade önskat att jag haft varm mat med mig då man nu var ganska frusen. Vädret var ju inte direkt på vår sida. Vi höll i och för sig till i en lada så vi blev inte blöta av regnet, men burr vad kallt det var.

Rast

Mätt i magen var det så åter dags för praktik. Nu skulle hunden lära in PUTTA. I en smal korridor gjord av badmintonnät skulle hunden PUTTA fram en pilatesboll. Inge kul alls tyckte  Bella. Bollen var inte bekymret, utan det var badmintonnätsgången som var lite läskig att gå i. Den fladdrade och höll på.

I nästa övning var det STOPP som skulle tränas. När hunden kom emot sin ägare skulle den tvärstanna på kommandot. Sen var det dags för FRAM att tränas. Hunden skulle nu sändas ut från ägaren.

Bella skötte sig utmärkt och var så glad i att få jobba. Men tror hon var ganska förvirrad av alla olika sändningar hit och dit, fram och tillbaka. Är så glad att hon redan är intränad på target och targetstick då detta underlättade massor för henne. 

Vi skulle egentligen hållit på till 17 men när klockan närmade sig 14.30 var både hundar och ägare så trötta & frusna att vi beslöt oss för att sluta.

Fick med oss en mastodontläxa att träna på till nästa träff. Så nu har man inga bekymmer att veta vad man ska göra de närmaste 14 dagarna.Trött Bella

Väl hemma placerade sig Bella i soffan och somnade så gott.  

Esko hade eldat på i badtunnan vilket gjorde mig mycket glad. Ska bli så gott att sänka ner sin frusna kropp i det varma goa vattnet.