Oro!

  

Denna kille har skrämt oss rejält den senaste tiden. Startade för nästan 2 v sedan då han vinglade till lite efter lek. Där efter va det lugnt i en vecka = som vanligt. Så förra torsdagseftermiddagen faller han ihop i köket och är borta ca 30 min. Jag kontaktar då veterinär och bestämmer tillsammans att vi ska åka in nästa dag för att ta lite prover och kanske jämföra med de som är tagna då han varit inne för blodtappning.
Men en timme efter samtalet segnar han ner och blir helt avsvimmad, slutar andas och jag känner hur pulsen försvinner bort och han gör ifrån sig. Tror verkligen att nu försvinner han från oss, men så börjar han andas försiktigt igen.
Får hjälp av veterinären jag haft telefonkontakt med att ringa till Blå stjärnan för att förbereda att vi är på väg in. Dumle är nu vaken och nästan helt som vanligt igen. Väl inne så konstateras att han väldigt hög hjärtfrekvens och hjärtat slår i otakt. Man tar prover och det bestäms att han ska bli kvar för observation. Röntgen och ultraljud visar inte direkt något fel. Medicinering sätts in, hjärtat svarar ok på den och han får komma hem efter 2 dygn med ett återbesök inskrivet om några dagar, där han ska få ett Holter EKG på sig i 24 timmar. Efter den mätningen konstateras det att han är bättre i sin hjärtrytm och inte har så oregelebundna slag. Medicinerin behövs dock livet ut. Man vet inte om eller när han kan få ett hjärtstopp.
Vi försöker nu leva så normalt som möjligt och håller tummarna hårt för att vi får ha honom kvar ett långt tag till.