Gott slut och full fart in i 2016!

  

Ja då lider även detta året mot sitt slut. Ett helt fantastiskt år när det gäller Hund i focus. Har fått träffa så många härliga människor och hundar. Ni har tillfört så mycket glädje och gemenskap. Tack för det!

Joylight´s fick tillägg av 3 små underverk i september. Är så nöjd med hur Fina var som mamma och hur tikarna visade sig både mentalt och exteriört. Ser fram emot att följa deras fortsatta utveckling. Blir alldeles varm i hjärtat av att än en gång hittat så fina hem till våra valpar.

När det gäller på det privata planet så har det varit lite jobbigt då kroppen inte riktigt velat som jag. Har känts skit att inte kunnat träna mina hundar på det sett jag velat. Men jag hoppas på 2016! Har ju fått en ny axelled inopererad nyligen och det känns som det går åt rätt håll med rehabben.  Så snart go vänner hoppas jag att jag är på banan igen!

Nu när aftonen och alla fyrverkerier är nära, så vill jag ge några råd.

Det första är att när du går ut dagarna/dagen innan eller efter den 31:e så ha hunden i koppel. Se även till att halsband och sele ej kan krypas ur och vira kopplet ett extra varv kring din handled. Som vi alla vet så kan det ju smälla redan före själva nyår och efter. 

På Nyårsafton ber jag dig att INTE lämna din hund ensam eller att ta med den ut på kvällen och absolut inte vid 12-slaget. Vet att många säger att det har gått så bra att den fått vara med föregående år. Men i år så kanske det kommer just den där raketen som får din hund i panik. Tänk efter, är detta verkligen något för djur att uppleva. Svaret är – Nej!!! Och om du frågar mig så säger även jag att jag kan vara utan. Om det ska skjutas så snälla gör det endast vid 24.00 på Nyår. Låt bli att köp ut till barnen så dom kan smälla av redan dagarna före. Nu mer finns faktiskt lagar kring detta.  

Ge kvällsmaten tidigare, så ni ej behöver gå ut så sent. Va i det rum som är bäst isolerat. Dra ner persienner eller för gardiner så att ljusskenen inte blir så starka. Ha radio eller tv på för att ljudet från raketer och smällare ska störas ut. Vet du att din hund är ljudkänslig kan även fetvadd i öronen användas. Ge din hund ett smaskit ben att gnaga på eller den bästa leksaken att leka med.

Om din hund ändå blir ängslig eller rädd så trösta den inte. Va istället uppmuntrande, lugn och trygg så att din hund ser att du inte tycker det är något farligt.

Tänk även på att hylsor och avfall från raketer och smällare är giftigt! Så se till att ha koll på din hund, så att den ej får tag i detta.

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt 2016 och hoppas att vi ses vid monter B02:08 på MyDOG 7-10 januari!