Nu är det nära …

  

NyÅrDå lider detta året mot sitt slut. Det har varit ett helt fantastiskt år när det gäller Hund i focus. Har fått träffa så många härliga människor och hundar. Ni har tillfört så mycket glädje och gemenskap. Tack för det!

När det gäller på det privata planet så har det varit en del sorger. Bland annat gick vår underbara Bella bort i somras. Hon finns dock kvar i våra hjärtan.

 

När nu aftonen och alla fyrverkerier är nära, så vill jag ge några råd.

Det första är att INTE lämna din hund ensam eller att ta med den ut vid 12-slaget. Ge kvällsmaten tidigare, så ni ej behöver gå ut så sent. Va i det rum som är bäst. Dra ner persienner eller för gardiner, så att ljusskenen inte blir så starka. Ha radio eller tv på, så att ljudet från rakter och smällare störs ut. Ge din hund ett smaskit ben att gnaga på eller den bästa leksaken att leka med.

Om din hund ändå blir ängslig eller rädd så trösta den inte. Va istället uppmuntrande, lugn och trygg så att din hund ser att du inte tycker det är något farligt.

Tänk även på att hylsor och avfall från raketer och smällare är giftigt! Så se till att ha koll på din hund, så att den ej får tag i detta.

 

 

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt 2015 och hoppas att vi ses vid min monter B02:08 på MyDOG 3-6 januari!