Ledsamt

  

Här har varit full rulle den senaste tiden. Och det mesta har varit ledsamt. Förutom det roliga att jag börjat läsa på Liu igen, så skadade Bella sin höft för ca tre veckor sedan och har precis börjat med att få röra sig lite. Skritta kortare promenader.

I fredags så kände jag under natten att något var konstigt med Jippie.  Vad visste jag inte riktigt. Men bestämde mig på fm att boka tid för ultraljud för att se om det fanns valpar. Fick tid på Västra kl 14.30. Efter att jag bokat den tiden så gick det fort. Ca 30 min senare börjar hon frenetiskt att slicka sig i vulva. Hm, ringde och fick till svar att jag kunde komma lite tidigare och sätta mig i väntrummet om jag var orolig. Kanske kunde man få tid ledig. La på och tänkte att va fasen det ordnar sig, ta det bara lugnt. 14.30 är ju inte så långt bort.

Men efter bara 20 min till så ser jag att det blir röda/bruna fläckar på täcket och när hon sedan förflyttar sig till soffan så droppar det ur henne. Nu börjar jag få lite lätt panik. Kollar henne och ser hur det bara pulserar ut mängder med rödbruna flytningar. Ringer igen och får till svar att omedelbart komma in. Som tur var så var sonen Niclas hemma och kunde köra.

Jippie låg på handukar i mitt knä och jag kände hur det rann. Dessutom spydde hon. Shit!, va rädd jag var. Tänkte att nu förlorar jag henne.

Väl framme stod personalen klara för att hjälpa oss. Man satte dropp, gjorde ultraljud där vi såg att det inte fanns några foster utan bara en stor fylld livmoder. Där efter fick jag lämna henne för operation.

Veterinären Sofia ringde på em och berättade att allt gått bra och att livmodern varit 10cm!, vilket är galet stort för en så liten hund. Efter en observationsnatt på djursjukhuset så fick vi hämta henne. Hon blev överlycklig när hon såg oss och ville snabbt till bilen.

Hon är till och från jätte orolig, gnyrgråter, letar efter sina valpar och vill vara nära matte hela tiden. Stackars liten, hoppas hon blir bra snart.