Platåträning

  

Snö e kul!!!

Till hundarnas stora förtjusning trillade det ner en massa snö idag. Dom blir som tokar. Far runt hit och dit i full fart. Efter en härlig skogspromenad så tränade vi lite platåträning. Enkelt förklarat så lär man hunden att stå på en “bräda” med alla fyra tassarna.

– Konstigt tycker både Jippie och Bella. Vi har ju lärt oss att stå med framtassarna på en target och där efter har vi förflyttat baktassarna år olika håll.

Kriteriet i träningen nu är att dom ska gå upp på “brädan” och stå där i riktningen mot mig. Kan säga att det är nu man tränar sig själv i TÅLAMOD. Oj!, vad dom provar gamla target övningar   – Framtassar på och frysläge?  Nä hä, inte det.  – Backa upp med baktassarna då?  Nä hä, inte det heller.  Om vi flyttar på rumpan då?  Går över?  Om man ………………………………. KLICK! Va, vad hände?  Jo, jag stog på den med alla fyra.   Hurra!, jag har nog klurat ut det lyser det ur de små mandelformade pudelögonen.

Platåträning kan man använda i många inlärningsområden. Fotpositionen i Lydnaden, olika positioner i Freestyle och i Rallylydnad, Ståträning för utställning, Dirigering i Treibal, Ut träning i jakten …………………………………….

Vad vi ska göra med det vet jag inte riktigt än. Men nått bra blir det nog till slut. 😉