Nästan slut

  

Platsliggning med katt som störning. Japp, så var den här igen då. Näst sista dagen på året. Sammanfattningen av 2011 blir:  – Blandad kompott, ömsom vin och ömsom vatten. Precis som det brukar. Den största förändringen i mitt liv detta år, är att det blivit barnlöst här hemma på grund av utflugna barn. Har inte riktigt landat i det livet. Känns både tomt och härligt.

När det gäller hundarna så har träningsmålen inte riktigt uppnåts. Men vi är en bra bit på väg. 🙂  Vi har provat på “nyheter” som jakt & Rallylydnad vilket varit jätte roligt och säkert något vi kommer fortsätta med.

På valpfronten blev det dock lite sorgligt då Jippie gick tom. Men i början av 2012 är det tänkt att vi ska para henne igen och även hennes dotter Nova. Så då vore det väl attan om det inte skulle kika ut några svarta eller bruna små troll fram på vårkanten.

Oj!, höll ju på att glömma att familjen utökats med juvliga Ella. Katten som flyttat in hos Frida. Alla vi tvåbenta tycker att hon är helt underbar, medans de fyrbenta undrar vad det är för ett “UFO”.    – Fyra ben och svans, ja det har hon. Men hon är ingen hund, det är vi säkra på. Luktar ju inte lika, har fel färg och så stirrar hon på oss med sina  blå ögon. Vill det sig riktigt illa så fräser och morrar hon också. Läskigt! 

 

Så här nära inpå självaste Nyårsafton vill jag be ALLA tänka på djuren när det gäller smällare och raketer. Både våra husdjur och våra vilda djur.  Dom förstår ju inte detta knasiga, utan kan lätt hamna i chock och därefter få en livslång skotträdsla som är jobbig att leva med. Så snälla!, om ni nu måsta ägna er åt denna aktivitet så begränsa den då till tolvslaget och gärna på en öppen plats för att inte eko ska uppstå. Detta skulle i alla fall göra det lite lättare för oss att skydda våra husdjur genom att vi då kan vara inomhus med neddragna gardiner och med en djudkälla som tv eller radio på.  Det är ju svårare att vara skyddande om det helt plötsligt smäller runt hörnet när som.

Smällarupproret