Fruktansvärt tragiskt!

  

Figo, Joylight´s Mozart Min dag i Borås på hundutställningen var toppen. Återigen fick jag se fina hundar och träffa många trevliga människor.

Men på min väg hem fick jag ett samtal från Esko som förändrade min sinnesstämning. Fick då veta att Figos matte Ulla ringt och berättat att Figo sedan en månad inte finns mer. Figo, Joylight´s Mozart var en avkomma efter Bella & Ricky.

Det som inte får hända hade  hänt!!!   En storväxt hund, som även tidigare visat aggressivt beteende hade kommit upp bakifrån när matte och Figo var ute på promenad och flugit på honom. Figo hade inte en chans. Han vare sig såg eller hörde den andra hunden. Resultatet av incidenten blev att Figo blev så illa biten att veterinären inte kunde hjälpa honom.

Varför och åter varför????

Om man är medveten om att man har en hund med stört beteende MÅSTE man göra någonting åt det innan det händer något hemskt. Först och främst styra upp säkerheten så att olyckor inte inträffar. Sedan ta reda på orsaken till vad som ligger bakom det oönskade beteendet och där efter  jobba med att förändra det.

När väl olyckan är ett faktum och man vetat att det fanns en stor risk till det inträffade utan att göra något finns inga ursäkter!!!