Ros & råd

  

Nyårs rosor! Mysko? Det har börjat växa silverrosor i träden utanför oss. Undrar just om  “goa grannen” har något med det att göra?  Ja, det är i alla fall väldigt fint.

Idag är det dagen före sista dagen på året och det har redan börjat smällas en del. Något jag inte är så förtjust i. Skulle gärna sett att man endast ägnade sig åt denna aktivitet på 12 slaget i morgon.

Tänker på alla djur som blir så fruktansvärt rädda. Inte bara hundar, katter och hästar utan även alla vilda djur. Dom förstår ju inte vad det är som händer. Alla dessa tjut, smällar och ljus på himlen. Det sist nämnda har flera arter inbyggt i sig att det betyder fara och att man ska fly.

Mitt råd till alla hundägare är att ta en lång promenad på eftermiddagen och där efter endast snabbrasta på förkvällen. Låt där efter hunden vara i det rum som det låter minst i tillsammans med er. Dra även ner persienner. Titta gärna på tv eller lyssna på radio och var som vanligt. Om hunden skulle reagera, låtsas som inget så att inte rädslan förstärks.

Som ni förstår avråder jag er ALLA från att ta med hunden ut och titta tillsammans med er!!!!! Dom har inget behov av det. Och även om den inte är skotträdd och klarat det förra gången så kan denna gången bli chockartad. Låt det inte bli så. Fyrverkerirädsla är jätte jobbigt att leva med och svårt att jobba bort.

image