Föreläsning

  

Nyss hemkommen från en föreläsning av Niina Svartberg. Ämnet var mental träning och tävlingspsykologi.  Oj, vad mycket tankar som far runt i huvudet. Helt klart är att jag måste bli mer fokuserad när jag tränar med mina hundar och göra upp tydliga mål. Både små och stora. Niina kallade det uppgiftsmål och resultatmål. Jag behöver även träna mig att klara min nervositet vid tävling och inte tillåta mig bli en störning för min hund!!

Hon pratade om att man ofta lägger ner en massa tid och energi på saker man inte kan påverka t.ex vädret, att konerna till rutan är gula i stället för röda.  Lägg energin på det du kan påverka i stället!

Vårt kroppsspråk, andning, tankar vi har i huvudet när vi går in på planen, ögonkontroll-tittar jag på hunden eller väljer jag att titta på andra saker runt om kring var också saker hon pratade om och som gav en del aha upplevelser.

Hade inte timmen varit så sen så hade jag letat fram papper å penna och plitat ner tydliga träningsrutiner/mål. Är så sugen!! Men det får bli i morgon.