Ang smittan i Norge

  

Med anledning av sjukdomsbilden i Norge har jag fattat beslutet att inte låta hundar som vistats i Norge nyligen komma på kurs. Inte heller de som haft kontakt med norsk hund. Detta för att minimera risken för smitta. Hoppas ni alla förstår.

Jag kommer även be er att inte låta hundarna hälsa på varandra, dricka ur samma vattenskål och att ni i nuläget inte besöker hundtäta rastplatser.

Känner du oro ändå och vill komma på kurs utan hund och sen träna hemma, så går det bra.

Man jobbar för fullt i Norge med att få klarhet i vad det är som är orsaken och förhoppningsvis vet vi snart och kan behandla smittan.

Läs INTE enskilda inlägg på sociala medier, utan håll er till faktakanaler så som Norska Mattilsynet, SVA, Norska kennelklubben och Svenska Kennelklubben.

Debut i Borås

  

Älskade lilla hund! ❤️
Då var vår debut i officiell utställning gjord. Lite scary va det allt med alla hundar, högtalarljud, blåsiga svajande tält ….
Jag själv va orolig för att jag inte skulle kunna springa och stötta Gôlli på ett bra sätt i ringen pga min protes mm. Men det funkade helt ok vilket var en lättnad.
Resultatet blev Exellent om än oplacerat vilket vi är helt nöjda med.

                                     

 

Lite semester

  

Nu blir det lite semester. ?
Sista gängen ut va 2 valpkurser.
Så duktiga små. ??
Alla godingarna finns dock inte med i collaget.

Kommer finnas några chanser till att boka privat och problemträning innan kurserna efter sommaruppehållet startar. Bara hör av dig vid intresse!

 

 

 

 

Klarat Doftprov

  

Sådär ja! ? Check på den.
Gôlli 11 månader fixade godkänt doftprov i eukalyptus idag! ?⭐️?

Min dag på Arken Zoo

  

Vilken dag det blev på Arken Zoo. ? Så roligt att så många ville komma och prova på Nose Work. ?

Vi hann inte fota alla, men några bilder fick vi till. Nedan ser ni Leo, Masito och Freja Noseworka.

      

Prova på Nose Work

  

Lördag den 25/5 finns jag på Arken Zoo i Sisjön mellan kl 12.00-15.00 och ger dig chansen att prova på den roliga aktiviteten/sporten Nose Work med din hund. Missa inte det!

Dessutom finns det flera andra bra erbjudanden att ta del av.

Hoppas vi ses!       Aktivitetsdag 25 maj.png

Nose Workare

  

Idag stod det kursavslutning av Nose Work steg 4 på schemat. Himmel och pannkaka va duktiga dom blivit. Så roligt att se!

 

Passade även på att köra söken med Gôlli och Dumle innan jag plockade undan, och dom va inte så tokiga dom heller.

      

 

 

 

Glad Påsk!

  

 

Brandskydd

  

Sonen jobbar med brandskydd och han har fått mig att verkligen tänka på hur viktigt det är att säkra sin bostad för att förebygga en brand även när HUNDARNA ÄR ENSAMMA HEMMA.
Och om det värsta skulle ske ändå, hur det då kan släckas.

Behöver du hjälp med detta så tveka inte att kontakta honom eller någon av hans kollegor på Gothia Brandskydd

Gothia Brandskydd:

HUR SKYDDAR MAN SITT HUSDJUR NÄR MAN INTE ÄR HEMMA?

Medan de flesta vuxna arbetar eller studerar och barnen är på dagis eller i skolan så lämnas många husdjur ensamma i hemmet.
Vi vill informera er om potentiella risker när ditt husdjur är hemma själv och ge tips på hur man kan skydda dem.

Här kommer värdefulla tips på säkerhetsåtgärder för dig som har husdjur, vad man ska tänka på när man lämnar dem ensamma samt vad man ska göra vid en nödsituation:

• När du lämnar husdjur ensamma hemma är det viktigt att hålla dem inom ett område nära en entré där brandmän lätt kan hitta dem.

• Håll utkik efter brandrisker du kanske inte förväntar dig. Husdjur är nyfikna och kommer att undersöka matlagning, ljus, och/eller öppna brasor. Det är inte helt ovanligt att bostadsbränder startas av husdjur enligt statistik från försäkringsbolag.

• Du bör även säkra ditt hem genom att identifiera risker såsom lättrörliga spisknoppar, lösa sladdar och andra potentiella faror.
Tänk på att det i dagens läge ofta finns mycket hemelektronik i våra hem.
En ostadig tv-apparat eller en kaffebryggare som står för nära kanten är något tex. en katt eller hund kan lyckas riva ner och då finns en stor risk för brand.

• Vem räddar vem?
Alla familjer bör ha en plan och gör utrymningsövningar i sitt hem. Medan man tränar utrymning, se även till att diskutera vem som är ansvarig för att evakuera husdjur från hemmet. I det fall att olyckan är framme, låt räddningstjänsten veta att det finns husdjur, hur många de är samt var i hemmet de befinner sig.

Att tänka på i samband med brand eller rökutveckling:

• I det fall ett husdjur fått direkta skador från brand eller har bränt sig, kontakta veterinär omgående.
Om det finns öppna sår så håll en ren, fuktig handduk mot såret tills djuret kan komma till en veterinär.

• Äldre djur, eller yngre djur med kroniska sjukdomar framförallt i luftvägarna, kan vara extra känsliga för brandrök. Dessa kräver extra uppsikt.

• Brandrök och mycket varm luft kan orsaka stora skador på andningsvägar hos våra sällskapsdjur.
Det är inte säkert att man kan omedelbart kan se vidden av dessa skador. Kontakta veterinär om djuret andas snabbare än vanligt, har ett avvikande andningsmönster, använder buken för att andas, om det kommer ett hest eller skrovligt ljud vid andning eller vid kraftig hosta.
Det är viktigt att vara uppmärksam på att dessa symptom kan komma först några dagar efter att djuret utsatts för rök eller varm luft. Det är då lika viktigt att kontakta veterinär.

Det finns ett sällskapsdjur i vart tredje hushåll. Ta väl hand om dem!